Wintersalon

05 januari
t/m
09 februari
2025

Herfst, bijna winter; tijd voor een tentoonstelling waar een aantal min of meer bekende werken in terugkomen en waarbij je kennis kunt maken met niet eerder geëxposeerde werken, en dito kunstenaars.

Deelnemende kunstenaars
Erna Anema, Cornelia Bruinewoud, Maria Hees, Sibyl Heijnen, Marijke van Oppen, Jan Willem Henssen, Jeroen van Herten, Erik Oldenhof en Ben Oldenhof.

De feestelijk opening, tevens nieuwjaarsborrel is zondag 5 januari van 15.00 tot 17.00 uur.
De kunstenaars zijn aanwezig om met u in gesprek te gaan. U bent van harte uitgenodigd.

Activiteiten rondom Wintersalon
Omdat het geen gewone expositie betreft, maar een salon, zijn er gedurende de looptijd diverse activiteiten. Denk aan de inmiddels beroemde zondagochtendgesprekken.

We sluiten de tentoonstelling op 9 februari af met een finisage.

••••••••••

Marijke van Oppen geeft met linnengoed een tweede leven aan het boekomslag. Sobere, strenge werken, maar bij nader inzien komen ze toch tot leven door het oppervlak, de oneffenheden, de menselijke hand en het  gedetailleerd gebruik van diverse materialen.

Erna Anema schilderijen

Cornelia Bruinewoud heeft een jarenlange fascinatie: dat raadselachtige fenomeen tijd, en de invloed daarvan op materie. Ze is geïntrigeerd door sporen van beweging en stilstand; door ontstaan of juist door verdwijnen. Haar oeuvre – schilderijen en installaties – staat voor een heel groot deel in het teken van het onderzoek naar deze thematiek.

Jeroen van Herten

Wringen en draaien: het zijn de basisbewegingen van Sibyl Heijnen. Ze transformeert materialen die daar eigenlijk niet voor bedoeld zijn te transformeren door ze te draaien, buigen, wringen en vouwen. Denk aan textiel, kunstgras, rubber en bladgoud. Daarmee maakt ze expressieve sculpturen, installaties en ruimtelijke tekeningen.

Erik Oldenhof

Maria Hees is zowel ontwerper als producent van sieraden en andere kleine voorwerpen. Karakteristiek is haar gebruik van onverwachte, ‘niet-edele’ materialen, zoals rubber, porselein en staal. Dat geeft haar sieraden zowel iets alledaags, maar vooral ook iets heel verrassends, dankzij haar scherpe oog voor detail.

Ben Oldenhof

Jan Willem Henssen heeft een jarenlange achtergrond in architectuur, interieurontwerp en productontwikkeling. Sinds een aantal jaren maakt hij met behulp van de computer geometrisch-abstracte ontwerpen. Het uitgangspunt is de getallenreeks van Fibonacci en het daaraan gerelateerde getal Phi. Op basis hiervan worden onder meer de kantelingen en de kleuren bepaald, en daarmee de compositie.