Retrospectief 1965-1985
Paul Damsté behoort tot die kunstenaars, die een definitief doel zeer vroeg nastreven en bereiken. In het artistieke proces van Paul Damsté staan begrippen als ordening, structuur, organisatie en reorganisatie centraal. De voortdurende leidraad in zijn werk. Daarnaast is diversiteit een kernbegrip. Zowel in gebruikte techniek als ook in de beeldende taal: abstract, sober, geometrisch maar ook expressief en realistisch.
Op zondag 2 april 2017 om 15.00 uur wordt de tentoonstelling geopend door Simon Angel, cultureel diplomaat voor de beeldende kunst. Enny en Frans Verhey nodigen u van harte uit daarbij aanwezig te zijn. Hou de website www.espaceenny.nl in de gaten voor aktiviteiten rondom de expositie.
Publicate de Gelderlander 13-04-2017 ‘De bijzondere magie van het gewone’
Christiaan Paul Damsté
Kennis maken met het werk van Damsté is overdonderd worden. Met ontelbare etsen, litho’s en zeefdrukken, vele sculpturen en objecten, met talloze tekeningen, aquarellen en schilderijen kent zijn oeuvre vele verschijnings- vormen.
Kenmerkend in al zijn werk is de vaak strenge rangschikking van beeldelementen en het gebruik van uiteenlopende materialen. Ordening en ritmiek. Ritmiek ontstaat door afwisseling van gedefinieerde volumes en de contouren zorgen voor een ruimtelijke tekening.
Damsté woont en werkt in Arnhem. Zijn werk is opgenomen in diverse collecties van musea in binnen- en buitenland, zoals het Rijksmuseum Amsterdam, het Stedelijk museum Schiedam, Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, het Louvre in Parijs en het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst in Gent. Verder heeft hij docentschappen gegeven aan o.a. De Vrije Academie Den Haag, Staatliche Kunstakademie Dusseldorf en Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem.